Letelepedési Támogatás

Letelepedési támogatás rendelete itt olvasható. 

Születési támogatás rendelete itt olvasható.

 

A Település Bemutatása:

Tarolo
Nagyszentjános az új betelepülőket szívesen fogadja. Az ingatlanárak Győr környékén itt a legmegfizethetőbbek, s 15 perc alatt a megyeszékhelyre érhet innen, akár autóval vagy aki vonattal utazik, óránkénti vasúti csatlakozással.A vasútállomáson nagy parkoló és kerékpár tároló várja a vonattal utazokat.

TÁMOGATÁS CSALÁDOKNAK
A nagyszentjánosi önkormányzat a "jövőnk a család" elvet vallja, letelepedési és születési támogatást nyújt és rendszeresen családi programokat szervez. Két szép játszóteret, a fiataloknak is tetsző idősbarát parkokat alakítottak ki a faluban és számos iskolán kivüli foglalkozást (karate, sakk, hiphop, zeneiskola) biztosít. Itt nagymamának is jó lenni-vállalják a helyi nyugdíjasok. Klubjuk vidám összejöveteleket tart és segít abban is, hogy rendezettek legyenek a közösségi kertek.
Óvoda, iskola, családi napközi, szociális ellátás működik a faluban, van posta, gyógyszertár és orvosi rendelő, külön gyerekorvosi ellátás, fizikoterápia és védőnői szolgálat. A tervek szerint a helyi termékek, termények árusításához is lesz bolt és vásárcsarnok is.
 CIVIL SZERVEZETEK

A Közösen Érted Nagyszentjánoson Egyesület üzemelteti a falubuszt. A körzeti megbízott munkáját pedig a közbiztonságot erősítve a saját járőrkocsival rendelkező polgárőrség segíti.

A helyi civil szervezetek együttműködve több rendezvényt szerveznek minden évben, fogathajtó versenyt, jótékonysági böllérnapot is. A sportegyesülethez tartozók gondozott sportpályát használhatnak, a kicsik is focizhatnak.

1
1

A DUNÁTÓL AZ AUTÓPÁLYÁIG

A község közigazgatási határa északon a Duna szlovák partjainál kezdődik, magába ölel egy vadregényes, érintetlen vízi világot. A nyugati határ a Cuhai Bakony-ér itt siet a Dunába. Gönyűtől Komárom irányába közeledve, az 1-es főútról letérve erdők és szántóföldek között haladva érhetünk a faluba, amelynek a történelme a római korba nyúlik vissza. Területének déli határa az M1-es autópálya, amely Nagyszentjánost fontos nemzetközi útvonalba kapcsolja bele.

 

FOLYAMATOS FEJLESZTÉSEK

A faluvezetés az elmúlt években egymilliárd forinttal növelte a község vagyonát. Friderics Cecílila polgármester elmondta: az a céljuk, hogy a helybeliek minél jobban szeressék a falut, a fiatalok itt tervezzék jövőjüket. Az utóbbi évek beruházásai révén az önkormányzat javítani tudott a környezet állapotán és a fenntarthatóságot szolgáló fejlesztéseket valósított meg: rekultivációkat, napelemes projektet, energetikai beruházásokat. A faluvezető úgy véli, még ezután is sok a tennivaló, ezért folyamatosan készülnek a tervek. Jelenleg négy beadott pályázata van a településnek és még több kész terve, ami a közösség jövőjét szolgálhatja. Szeretnénk kerékpárutat, fedett közösségi teret és még sorolhatnánk.

A Duna közelsége, az autópálya és a tájgazdálkodás hagyományai még rengeteg kiaknázatlan lehetőséggel kecsegtetnek a turizmus, a befektetők és a mezőgazdasági termelők számára. A képviselő-testület elkötelezett a fenntartható életformák és az ezt szolgáló befektetések mellett.

1
1

Mint minden weboldal, az erdoszel-lakopark.hu is használ cookie-kat, hogy kényelmesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat az ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ találhat.

Messenger